LLORET DE MAR ESTRENA NOU SERVEI DE TRANSPORT URBÀ

LLORET DE MAR ESTRENA NOU SERVEI DE TRANSPORT URBÀ

A partir del proper dimarts 1 de maig, Sagalés començarà a operar el nou servei urbà de Lloret de Mar. LloretBus compta amb 5 nou línies d’autobús per facilitar la mobilitat per la ciutat i per connectar els principals punts d’interès de Lloret de Mar (centres educatius, atractius turístics, centres mèdics, zones comercials, etc).

La nova xarxa de línies divideix la ciutat en tres sectors diferenciats que conflueixen a l’estació d’autobusos com a punt d’interconnexió de les 5 línies (L11, L12, L13, L2 i L3).

Hi ha un total de 4 abonaments que es poden fer servir a les 5 línies. En el cas de les línies 11, 12 i 13, està permès el transbordament entre elles durant un període de 30 minuts sense càrrec. Els títols disponibles són: T10, abonament mensual, abonament jubilats i abonament estudiants.

Nova flota

LloretBus s’opera amb una flota de 5 autobusos, dels quals 3 són nous. Aquestes 3 noves unitats són de la marca Solaris, model Urbino 8,6. Amb una llargària de 8,6 metres i 2,4 metres d’ample, els Urbino són els autobusos més petits de la seva gamma. Són de la família de vehicles urbans de pis baix, on la línia del vidre davanter és més baixa de l’habitual per tenir una millor visibilitat de la vorera quan el vehicle s’està apropant a la parada. Són vehicles moderns, lleugers, resistents, de fàcil conducció, manteniment i explotació, completament adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda i respectuosos amb el medi ambient, ja que compleixen l’estàndard d’emissions Euro6C. La capacitat dels Urbino 8,6 és de 16 places assentades i 35 dretes, i compta amb una plaça reservada per a cadires de rodes. Els nous vehicles disposen d’un sistema de suspensió que permet el descens de l’entrada a 70 mm, i també una rampa retràctil que facilita l’accés a aquells que es mouen amb cadira de rodes.

Informació per l’usuari

LloretBus comptarà amb una web pròpia (www.lloretbus.cat) amb tota la informació del servei, línies, parades, horaris i recorreguts. De la mateixa manera, està prevista la publicació d’una app per a dispositius mòbils tant per Android com per iOs. Tant la web com l’app informaran als usuaris dels temps de pas reals dels propers busos, així com de les incidències i alteracions del servei.

Totes les parades de LloretBus estaran senyalitzades i inclouran la informació de pas de les línies. Com a novetat, als pals de parades i marquesines també s’inclourà un codi numèric de parada i un codi QR que permetrà a l’usuari conèixer en temps real l’hora del pas del bus, des de l’aplicació mòbil.

Amb la voluntat d’oferir la millor informació als usuaris del servei, LloretBus compta amb un total de 8 pantalles d’informació dinàmica ubicades a les parades principals del servei: Estació d’autobusos (3),  Vila de Blanes / Avinguda Amèrica, Papalús, Avinguda Amèrica / Avinguda Fenals i Platja de Fenals.

El 8è panell estarà ubicat a la parada de Mont Lloret, a la zona residencial del nord de Lloret de Mar. Es tracta d’un pal de parada interactiu que permetrà a l’usuari sol·licitar que l’autobús s’aturi a la parada, tot prement un botó d’avís.


ALTRES NOTÍCIES